Goedkoop een SYM Mio scooter kopen

Scooter

Je wilt een scooter kopen. Vespa valt af want die is veel te duur. Budget merken vallen ook af want daar heb je slechte verhalen over gehoord. Toch vind je het bekende retro design leuker dan bijvoorbeeld een moderne Piaggio scooter. Dan maar de fiets nemen of voortaan met het openbaar vervoer gaan? Wij hebben een alternatief gevonden dat precies tussen alle andere opties in zit. Je kunt een SYM Mio kopen!

Unieke scooter in het midden

Er zijn importeurs die goedkope Chinese scooters leveren tegen afbraakprijzen. Die worden aan de lopende band gemaakt, en vaak in slechts enkele jaren compleet opgereden. Dat is niet eens zozeer de fout van de fabrikant of de importeur, klanten zijn nou eenmaal minder zuinig met een goedkope imitatie retro scooter van duizend euro, dan met een dure Vespa scooter uit Italië. Toch zijn er best veel mensen die iets meer willen dan de budget kopie, maar geen zin hebben om grote bedragen uit te geven aan een scooter voor ‘erbij’. Een luxe Vespa leasen is een optie, je kunt ook cash een SYM Mio kopen. Die is goedkoop in vergelijking met het Italiaanse origineel, en biedt toch wat meer kwaliteit dan de standaard Chinese scooter. Daarmee is de Mio eigenlijk een unieke keuze, hoewel het uiterlijk anders doet vermoeden…

Fast & Furious

Rijdt Prima tijdens een Sprint

Het Italiaanse merk Vespa levert momenteel een Primavera en een Sprint model. Je kunt er gerust een SYM Mio naast zetten, de meeste mensen zullen het verschil niet eens zien. Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen… De uiterlijke overeenkomsten zijn niet het enige waarmee deze ‘kopie’ overeenkomt met het Italiaanse origineel. Ook hier is een moderne 4-takt motor aanwezig die je niet zelf hoeft te schakelen. De motor rijdt zuinig waarmee het een milieuvriendelijke keuze is in vergelijking met de meeste auto’s. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 40 zul je menig tankstation aan je voorbij laten gaan. De motorinhoud is standaard 50 cc, je kunt wel kiezen tussen een snorfiets en een bromfiets. De snorfiets heeft een maximumsnelheid van 25 km/u en een helm dragen is niet verplicht (in de meeste gemeenten), de bromfiets heeft een maximumsnelheid van 45 km/u met helmplicht.

Voor in de stad en ver daarbuiten

De SYM Mio is een stadsscooter, dat betekent een hoge wendbaarheid en zeer geschikt voor korte ritten. Je kunt er natuurlijk ook lange afstanden mee afleggen, maar scooters hebben het meest te verduren wanneer ze steeds voor korte ritten gebruikt worden. Dankzij de injectiemotor kun je het hele jaar rond zonder problemen starten, ook als het koud of nat is. En die zekerheid, die heb je zeker niet bij scooters in de lagere prijsklasse. Wat betreft het uiterlijk zijn er een flink aantal frisse kleurcombinaties leverbaar, waarmee er voor iedere scooterliefhebber een geschikte keuze zal zijn. Bekijk ook zeker de extra opties zoals LED verlichting of beugels voor een custom design scooter die in vorm én functie volledig aansluit op al jouw wensen.

Aanschaf van een scooter

SYM Mio kopen of leasen?

Je kunt deze scooter kopen, je kunt ook de SYM Mio leasen. Wanneer kies je voor welke optie? Dat hangt deels van jouw besteedbaar budget af. Wanneer je overweegt contant een budget retro scooter te kopen, maar nu toch liever een wat luxere scooter koopt, dan schiet je misschien iets te kort. Door te leasen kun je kiezen voor kwaliteit dankzij gespreide betaling. Als je eerst naar een luxe Vespa keek, dan ben je nu natuurlijk goedkoop uit. Overweeg dan wat extra accessoires erbij te bestellen zodat je later niet hoeft te sleutelen. Die extra kosten kun je overigens ook aan het leasecontract toevoegen.

Mag het iets meer zijn? Koop meer scooter voor minder geld met de SYM Mio.

Related Post