Het beste feitje van een autoverzekering

Voor de autoverzekering zijn er heel veel interessante fabels en feiten. Zo weten we dat mannen en vrouwen sinds 2011 gewoon evenveel premie betalen. Er wordt wel een onderscheid gemaakt voor ouderen en jongeren die meer premies betalen. We weten ook dat ruitschade en diefstal niet van je schadevrije jaren afgaat. Verder is niet verplicht in Nederland, maar het wordt wel aangeraden deze bij je te houden. We weten ook dat een WA verzekering verplicht is wanneer je een auto bezit. Ook weten we dat een verzekeraar jou niet hoeft te accepteren, omdat ze geen acceptatieplicht hebben.Tot slot weten dat de premies per stad, postcode en zelfs straat kunnen verschillen! Maar er is een laatste feitje die enorm belangrijk is en dat is dat vergelijken loont!

Een autoverzekering vergelijken is enorm goed om geld te besparen en je voor de juiste zaken te verzekeren. Door te vergelijken vind je beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw autoverzekering. Uiteindelijk moet het je doel zijn dat je een verzekering vindt die precies bij jou, je auto en je portemonnee past. 

Door het overzicht te bekijken zie waar de grootste verschillen zitten en welke je in ieder geval niet moet kiezen. Vervolgens kijk je naar de verzekeringen die meer op elkaar lijken en zoek je naar de kleine verschillen. Vaak is het dan een kwestie van behoefte. Wellicht is de ene duurder, maar ben je beter verzekerd. Er zullen altijd afwegingen gemaakt moeten worden. 

Als hier verder vragen over zijn dan kan Allianz Direct daar altijd bij helpen. Bekijk de website of neem contact op. 

Related Post